Ga naar inhoud

Yasemin Smit toegetreden tot bestuur NL Sporter

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van NL Sporter is oud-topwaterpoloster Yasemin Smit op voordracht van het Bestuur benoemd tot bestuurslid van de belangenorganisatie voor topsporters.

NL Sporter is verheugd met de komst van oud-international Yasemin Smit (34). De speelster kwam van 2002 tot 2017 uit voor het Nationaal team en was tussen 2006 – 2017 aanvoerster van Oranje. Haar hoogtepunten waren de gouden medaille tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Beijing en de zilveren medaille op het Wereld Kampioenschap van 2015 in Kazan. Yasemin zal zich binnen het bestuur bezig gaan houden met communicatie.

De voormalig topspeelster werkt momenteel bij Lievense aan uiteenlopende communicatie- en marketingprojecten. Lievense is een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau op gebied van bouw, infra, water en milieu. In 2012 studeerde Yasemin af aan de Universiteit van Amsterdam met een master ‘political communication’.

Yasemin Smit: “Het lijkt mij heel leuk om een bijdrage te leveren aan de belangenorganisatie voor topsporters. NL Sporter biedt topsporters de juiste ondersteuning bij vragen en knelpunten die ze tegenkomen tijdens hun carrière, zodat sporters zich zoveel mogelijk kunnen blijven focussen op hun dagelijkse trainingen. Zo heeft NL Sporter ons als waterpolosters ondersteund bij het opzetten van een atletencommissie en geholpen met het doornemen van de topsportovereenkomst van de KNZB.”