Ga naar inhoud

Voor wie is NL Sporter bedoeld?

Leden

Onder onze leden bevinden zich grote kampioenen als Stefan Groothuis, Femke Heemskerk, Dorian van Rijsselberghe, Epke Zonderland en Kjeld Nuis, zij onderkennen het belang van NL Sporter en onze dienstverlening. Voor hen, maar ook voor de minder bekende topsporters hebben we inmiddels al veel kunnen betekenen (kijk voor meer bij ‘Cases’).

Sinds de oprichting in 2001 is het ledental van NL Sporter steeds groeiende geweest en inmiddels hebben we ruim 300 leden. Daarnaast zijn alle statussporters van NOC*NSF sinds 1 juli van 2013 automatisch en kosteloos aangesloten bij NL Sporter, waardoor wij nu circa 1000 topsporters bedienen. NOC*NSF betaalt de kosten van onze ondersteuning aan de statussporters en laat daarmee duidelijk zien dat het belangrijk is dat topsporters recht hebben op onze ondersteuning. Van groot belang om ons werk voor jullie te kunnen blijven doen.

Topsporters/talenten – ook minder valide atleten – uit alle takken van sport (behalve de voetballers die terecht kunnen bij de VVCS) kunnen lid worden van NL Sporter, want wij behartigen op niet-commerciele en onafhankelijke basis de belangen van alle topsporters die vragen of problemen hebben.

In de praktijk komt het erop neer dat NL Sporter iedere topsporter adviseert, begeleidt, helpt en ondersteunt die uitkomt voor/op:

Het hoogste niveau van zijn/haar nationale competitie
Jeugd- en bondsselecties
Jong Oranje selecties
Nationale team
en alle talenten!

Het maakt niet uit wat voor een sport je doet!

Twaalf bekende Nederlandse topsporters hebben NL Sporter vanaf de eerste dag ondersteund en zijn ook meteen lid geworden. De eerste twaalf leden waren:
Paul Haarhuis, Jochem Uytdehaage, Erben Wennemars, Nicolien Sauerbreij, Kamiel Maase, Bart Brentjens, Mark Huizinga, Reinder Nummerdor, Natasja Burgers, Michiel Bartman, Dillianne van den Bogaard, Tineke Bartels.

Inmiddels bestaat ons ledenbestand uit ruim 300 atleten uit bijna 70 verschillende takken van sport. Daar zijn wij trots op en aangezien ook wij de nodige ambities hebben, nodigen we jou van harte uit ook lid te worden van NL Sporter.

Hoe meer sporters wij vertegenwoordigen, hoe sterker onze positie is en hoe meer invloed wij kunnen uitoefenen op topsportbeleid en de ontwikkeling van topsport in Nederland!