Ga naar inhoud

Uitgelicht

Uitkomsten enquête overbruggings- en pensioenregeling Nederlandse topsporters

In april hebben we ruim 1000 topsporters gevraagd om een enquête in te vullen over de behoefte aan een overbruggings- en/of pensioenregeling voor topsporters. Er hebben in totaal 278 topsporters de enquête ingevuld zodat we een goed beeld hebben gekregen van wat er speelt. De belangrijkste conclusies zijn:

 

Lees verder

Lotto is er voor de Sport

Lotto staat bekend als het kansspel waar veel geld mee te winnen is. En dat klopt. Maar dat De Lotto 50 jaar geleden werd opgericht door sporters voor sporters, is minder bekend.
lotto_klein

 

Lees verder

Werkgevers in de Sport, NL Sporter en NOC*NSF lanceren beroepssporters.nl 

De Werkgeversorganisatie in de Sport (WOS), NL Sporter en NOC*NSF hebben de website beroepssporters.nl gelanceerd. Beroepssporters.nl richt zich op sporters die inkomen ontvangen uit hun sportbeoefening en op werkgevers in de sport. Op de site is informatie over onderwerpen als inkomen, loopbaan- en opleidingsaanbod, voorbeeldcontracten, specifieke verzekeringen, pensioen gebundeld. Bij de uitwerking van beroepssporters.nl hebben de WOS, NL Sporter en NOC*NSF via intermediair Sport & Zaken ondersteuning gekregen van BMC Advies & Management. Met de lancering van beroepssporters.nl zetten partijen een nieuwe stap voorwaarts in de professionalisering van de arbeidspositie van beroepssporters in Nederland.

 

Lees verder