Ga naar inhoud

Steun de schaatsers in actie tegen monopolie Internationale bond!

De schaatsers komen o.l.v. Mark Tuitert en Niels Kerstholt in actie tegen de ISU. De ISU verbiedt schaatsers om deel ne nemen aan evenementen die de ISU niet erkent. Zo’n verbod beperkt de schaatsers om deel te nemen aan bijvoorbeeld de Icederby. De ISU maakt met dit verbod misbruik van haar monopoliepositie en gaat veel te ver in het beperken van de sporters. NL Sporter steunt de schaatsers bij hun actie. De schaatsers hebben een klacht ingediend bij de Europese Commissie en willen dat dit wordt onderzocht.  Het is van belang om de schaatsers met zoveel mogelijk atleten en organisaties te steunen om dit voor elkaar te krijgen en de monopolistische houding van Internationale sportbonden een halt toe te roepen. Er zijn veel meer takken van sport waar dit een probleem is (op dit moment bijv ook judo), dus het is voor alle sporters van belang!

Vanmiddag om 14.00u is de campagne “Chance to Compete” gelanceerd. Doe mee en spreek je steun uit via de social media en roep EU commissaris Vestager op te kijken naar machtsmonopolies van int. sportbonden. Gebruik zoveel mogelijk de hashtag #chancetocompete.

Voorbeeld twitter: @Vestager, I support @marktuitert @nielskerstholt Visithttp://chancetocompete.com/to find out why. #ChanceToCompete

Steun Mark en Niels met ons! Like ook de speciale Facebook pagina https://m.facebook.com/profile.php?id=746486858740401.

Samen kunnen we een vuist maken!