Ga naar inhoud

Sjoerd Hamburger toegetreden tot bestuur NL Sporter

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van NL Sporter is roeier Sjoerd Hamburger op voordracht van het Bestuur benoemd tot bestuurslid van de belangenorganisatie voor topsporters. NL Sporter nam afscheid van voorzitter Matthijs Huizing.

Matthijs Huizing was sinds juni 2012 voorzitter van NL Sporter. Inmiddels bekleedt hij als lid van de Tweede Kamer voor de VVD de functie van Woordvoerder Sport, een functie die onverenigbaar is met het voorzitterschap van NL Sporter. Matthijs zal ongetwijfeld nauw betrokken blijven bij NL Sporter.

 

Jan Paul de Wildt (1970) is aangesteld als waarnemend voorzitter. De Wildt is directeur en partner van het sponsoring & activatiebureau Kumpany en was al sinds 2012 bestuurslid van NL Sporter.

NL Sporter is verheugd met de komst van Sjoerd Hamburger. Hamburger (1983) is consultant bij KplusV in Amsterdam. In zijn werk houdt hij zich bezig met alternatieve financiering en dan voornamelijk met crowdfunding en informal investing. Hamburger is jarenlang toproeier geweest. Hij won de Boatrace tussen Oxford en Cambridge en nam deel aan de Olympische Spelen van Peking en London. Hij zal zich binnen het bestuur onder andere richten op doping vraagstukken.