Ga naar inhoud

Sjoerd Hamburger nieuwe voorzitter NL Sporter

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van NL Sporter is roeier Sjoerd Hamburger op voordracht van het Bestuur benoemd tot voorzitter van de belangenorganisatie voor topsporters. Hij neemt daarmee het stokje over van Jan Paul de Wildt, die sinds eind 2013 optrad als waarnemend voorzitter. De Wildt, directeur en partner van het sponsoring & activatiebureau Kumpany, blijft aan als bestuurslid.

 

NL Sporter is verheugd met de benoeming van Sjoerd Hamburger tot voorzitter. Hamburger (1983) maakte sinds 2013 al deel uit van het dagelijks bestuur en heeft in korte tijd bewezen van grote waarde te zijn voor de belangenorganisatie. Zowel inhoudelijk als in met name de externe communicatie is Hamburger uitstekend in staat gebleken de belangen van de sporters uit te dragen.

Naast zijn functie als voorzitter is Hamburger actief als consultant bij KplusV in Amsterdam. In zijn werk houdt hij zich bezig met alternatieve financiering en dan voornamelijk met crowdfunding en informal investing. Hamburger is jarenlang toproeier geweest. Hij won de Boatrace tussen Oxford en Cambridge en nam deel aan de Olympische Spelen van Peking en London. Een ernstige schouderblessure dwong hem om sportief een stap terug te doen. Inmiddels is de roeier weer geregeld op de Bosbaan te vinden en is zelfs een terugkeer op topniveau niet uitgesloten.

Sjoerd Hamburger: ”Het is een eer om NL Sporter te mogen voorzitten. NL Sporter is relevanter dan ooit. De sport staat op veel manieren onder druk en dit zien wij direct terug in het sterk stijgende aantal hulpvragen van topsporters en de issues waar bonden op dit moment mee worstelen. Een belangenvereniging voorzitten die zowel op individueel als landelijk niveau een verschil kan maken voor de topsporters in Nederland is een erg leuke uitdaging.”

Jan Paul de Wildt:” We willen als NL Sporter juist in deze tijd dichter dan ooit bij onze kerntaak blijven. Het onafhankelijk juridisch ondersteunen van topsporters en hun positie. Er is dan ook bewust gezocht naar een ex-topsporter die dicht bij de sporters staat en als voorzitter begaan is met hun positie. We zijn dan ook erg blij dat Sjoerd Hamburger deze taak op zich wil nemen.”