Ga naar inhoud

Record aantal zaken NL Sporter in 2015

NL Sporter blikt terug op 2015 en kijkt vooruit naar 2016

In 2015 heeft NL Sporter een record aantal zaken behandeld! We hebben meer tijd dan ooit besteed aan steeds ingewikkelder zaken en we boeken progressie op een aantal sleutelthema’s. We kijken uit naar 2016 en hopen dat we jullie ook dit jaar weer kunnen helpen en ondersteunen waar mogelijk.

Record aantal zaken in 2015

In 2015 heeft NL Sporter het record aantal van 90 zaken behandeld. Niet zonder reden, de belangen in de topsport worden steeds groter en er is meer behoefte aan onze ondersteuning. Bovendien neemt niet alleen het aantal zaken toe, ook de gemiddelde tijdsbesteding per zaak is fors gestegen. Veel zaken zijn behoorlijk gecompliceerd waardoor veel overleg met sporter/bond/NOC/sponsor nodig is. Feit is wel dat we in bijna alle gevallen tot een voor alle partijen goede oplossing zijn gekomen en dan is het de tijdsbesteding dubbel en dwars waard.

Maar liefst 38 zaken gingen over contracten die sporters moesten tekenen. De vraag aan NL Sporter om arbeidsovereenkomsten te screenen, sponsorovereenkomsten of topsportovereenkomsten met de bond (dit jaar o.a. binnen korfbal, shorttrack, judo, badminton en vrouwen voetbal) was daarmee opvallend hoog. Daarnaast waren er weer veel vragen over selectieregels en over (financiële) ondersteuning voor statussporters, waaronder stipendium. Ook dit jaar kwamen de meeste vragen uit de schaatssport en de judosport.

subJUDO1-superJumbo

 Sjoerd Hamburger, voorzitter NL Sporter: “Iedere sporter krijgt in toenemende mate te maken met contracten en regels. Van sponsorcontracten tot selectieregels. Het is belangrijk dat sporters daarbij goed ondersteund worden en overzicht houden in de wirwar van verplichtingen waar ze zich aan moeten houden. NL Sporter helpt om de topsporters meer duidelijkheid te geven over hun rechten en plichten en hoe dat het beste omschreven kan worden. Ons advies is altijd: laat je contract checken voordat je tekent! Gratis voor alle leden en dé manier om problemen achteraf te voorkomen.”

Naast de inhoudelijke zaken hebben we weer veel werk verzet om belangrijke topsportthema’s onder de aandacht te brengen bij bonden, politiek en andere partijen, zowel in Nederland als in Europa. In Nederland hebben we samen met NOC*NSF grote stappen gemaakt voor een Overbruggings- en pensioenregeling voor topsporters en hebben we bijgedragen aan de mogelijkheid van een WW uitkering voor sporters. Daarnaast maakt NL Sporter onderdeel uit van de werkgroep Athlete Services van NOC*NSF en zetten wij ons in voor het uitbreiden en professionaliseren van atletenvertegenwoordiging binnen bonden. Zeer positief hierbij is dat een groot aantal bonden ervoor heeft gezorgd dat NL Sporter meer financiële middelen heeft gekregen om ons werk te kunnen doen, enorm waardevol!

NL Sporter kreeg in 2015 een nieuwe penningmeester: hockeyer Tim Jenniskens. Zijn expertise en vaardigheden zijn een mooie toegevoegde waarde voor ons en voor onze leden!

Tim2

Vooruitblik thema’s 2016

Voor NL Sporter komt er weer een uitdagend jaar aan. Zet de stijging van het aantal zaken en de tijdsbesteding per zaak door, welke impact heeft de wijziging van Rule 40 op de commerciële wereld rondom de Olympische Spelen, hoe ziet het financiële topsportlandschap er uit na 2016, gaan we het voor elkaar krijgen dat er een overbruggingsregeling voor topsporters komt? Vragen die we nu niet kunnen beantwoorden maar die voor ons van groot belang zijn. Niet alleen voor ons, maar voor de hele topsport zullen het uitdagende tijden worden. Op sportief gebied, maar  ook op financieel gebied. Wij zijn er klaar voor en willen onze bijdrage leveren aan een fantastisch topsportjaar 2016!

Volg ons ook op Twitter en Facebook! Via

http://www.facebook.com/nlsporter

http://www.twitter.com/nl_sporter