Ga naar inhoud

Juul Franssen uitgesloten van deelname toernooien

Judo Bond Nederland heeft besloten om judoka Juul Franssen uit te sluiten van deelname aan internationale wedstrijden en trainingsstages met de nationale topsportselectie. Reden is een verschil van inzicht over de te volgen route richting de Olympische Spelen van 2020. De huidige nummer 6 van de wereld, die onlangs nog goud won bij de Grand Slam van Abu Dhabi, kan door het besluit haar sport niet meer op het hoogste niveau uitoefenen. Bovendien heeft NOC*NSF op verzoek van de Judobond de A-status van Franssen beëindigd, waardoor zij geen aanspraak meer kan maken op voorzieningen die haar topsport carrière ondersteunen.

Franssen is het niet eens met het besluit van de bond en wordt daarin gesteund door NL Sporter, de organisatie die opkomt voor de belangen van topsporters. Samen met NL Sporter en advocaat Wil van Megen oriënteert zij zich op dit moment op mogelijke juridische stappen.

Franssen is erg teleurgesteld dat beide partijen er onderling niet uitgekomen zijn en in de manier waarop haar judo carrière buiten haar wil om wordt beëindigd: ”Ik wou alles op alles zetten om er in Tokyo voor Nederland bij te zijn, dat wordt mij nu afgenomen. Daar kan en wil ik me niet bij neerleggen en ik ga dan ook samen met NL Sporter en advocaat Wil van Megen kijken wat de juridische mogelijkheden zijn.”